Piškotke uporabljamo za spremljanje uporabniške izkušnje, analize delovanja spletne strani in osebnega oglaševanja. S klikom na gumb Sprejemam piškotke se strinjate z uporabo in odlaganjem piškotkov na vašo napravo.
FLL Explore

Explore

od 6 do 10 godina

Sezona 2024

REGISTRACIJA EXPLORE 2024

Više informacija o sezoni nalazi se ispod paketa.
Što vam je potrebno? Tko može sudjelovati?
Explore Set: Explore Set uključuje različite LEGO elemente i kocke, minifigurice i ploče za građenje. Krajem siječnja/početkom veljače setovi će biti poslati registriranim timovima koji su uplatili kotizaciju.

Vodič za sastanke tima: Vodič prilagođen za pripremnu u trajanju 12 tjedana. Vodič pruža lekcije i aktivnosti za pomoć mentorima tokom priprema.

Inženjerska bilježnica: Radna bilježnica za članove tima koja se može koristiti na svakom timskom sastanku. U radnoj bilježnici su dani zadaci, mjesta za bilješke i crteže.

Resursi za mentore: Savjeti na web linkovima, knjige i resursi za pronalaženje materijala podrške za aktualnu temu.
FIRST LEGO League Explore pokriva mnoge važne sadržaje za učenje koji su istovremeno tema u osnovnim školama: djeca uče izražavati svoje ideje i pronalaze rješenja u grupi. Baveći se STEM temama, djeca stječu prve vještine tehničkog i digitalnog obrazovanja.

Stoga nudimo paket FIRST LEGO League Explore u učionici - Class Pack za škole.

S ovim paketom, nastavnici mogu integrirati projekt u lekcije prema vlastitom rasporedu, jer ne moraju pratiti raspored FIRST LEGO League Explore sezone. Za lijep završetak projekta, dobro je organizirati internu školsku priredbu. Na ovom događaju djeca imaju priliku predstaviti svoje modele i istraživačke postere te dobiti nagrade za svoje sudjelovanje – baš kao na festivalu službene FIRST LEGO League Explore. Ovaj interni događaj nije obavezan.
Za više informacija: info@superglavce.org

ŠTO VAM JE POTREBNO?

- Robot Set
Timovi moraju imati LEGO® Education SPIKE™ Essential ili WeDo Set kako bi sudjelovale u Explore programu. Robotski set nije uključen u kotizaciju.
- Explore Set
Svaki službeno registrirani FIRST LEGO League Explore tim dobiva Explore Set. Ovaj set uključuje otprilike 700 LEGO kocki i elemenata, minifigurica, kao i 6 građevinskih ploča (16 × 16 cm) i uputstvo za građenje. Explore set je početna točka za rad na projektu i model koji treba izraditi. Svake sezone postoji novi Explore set.
- LEGO kocke i elementi
Timovi ne moraju kupovati dodatne građevinske ploče i LEGO elemente. Naravno, timovi su slobodni kupiti i koristiti dodatne LEGO elemente ako žele.
- Vodič za sastanke tima i Inženjerska bilježnica
Prijavljeni timovi će dobiti Vodič za sastanke i Inženjersku bilježnicu, koji sadrže misije, strukturu sastanaka tima, kao i mnoge korisne savjete i trikove.

TKO MOŽE SUDJELOVATI?

  • Timovi djece od 6 do 10 godina (u sezoni 2024. rođeni od 1.1.2014. do 31.12.2018., od 1. do 5. razreda OŠ*)
  • U timu može biti od 2 do 6 članova (prijatelji iz škole ili zgrade, rođaci, poznanici...)
  • Jedna odrasla osoba koje će voditi tim, to mogu biti nastavnici, roditelji, studenti, penzioneri... Mentori ne moraju posjedovati posebna tehnička znanja već samo moraju uživati u radu s djecom
  • Tim pod vodstvom mentora komunicira i traži pomoć od profesionalaca u polju izazova te godine.

Pravo sudjelovanja u programu i događanjima FIRST LEGO League imaju samo službeno registrirani timovi!

* u našoj regiji
The FIRST LEGO League Program in Slovenia, Croatia, Serbia and Montenegro is organized by Zavod Super Glavce under license from FIRST and the LEGO Group.
Reepolee The LEGO Foundation Epilog Datalab Loftware NiceLabel L-Tek TRAC Špica Skylabs Legama Intera Borea Yaskawa Seyfor National Instruments Fakulteta za elektrotehniko
Super Glavce, Zavod za promocijo znanja
Trg komandanta Staneta 8
1000 Ljubljana
E: info@superglavce.org
M: +386 31 373 607
ID za DDV: SI72312424
Matična številka: 6157912000
Številka TRR: 03100-1002720043 (SKB d.d.)
IBAN: SI56 0310 0100 2720 043
BIC: SKBASI2X
Politika zasebnosti
© 2012 - 2024 Super Glavce, zavod za promocijo znanja