Piškotke uporabljamo za spremljanje uporabniške izkušnje, analize delovanja spletne strani in osebnega oglaševanja. S klikom na gumb Sprejemam piškotke se strinjate z uporabo in odlaganjem piškotkov na vašo napravo.
FLL Explore

Explore

od 6 do 10 godina

Sezona 2024

Prijave za školsku godinu 2024/25 su zatvorene.
Pitanja? Pošaljite jih na e-mail info@superglavce.org.

REGISTRACIJA EXPLORE 2024

Više informacija o sezoni nalazi se ispod paketa.
Šta vam je potrebno? Ko može učestovati?
Explore Set: Uključuje različite LEGO elemente i kocke, minifigurice i ploče za građenje.

Vodič za sastanke tima: Vodič je prilagođen za dvanaestonedeljnu pripremnu. Vodič pruža lekcije i aktivnosti za pomoć vođama tokom priprema.

Inženjerska beležnica: Radna sveska za članove tima koja se može koristiti na svakom timskom sastanku. U radnoj svesci su dati zadaci, mesta za beleške i crteže.

Resursi za vođe: Saveti na web linkovima, knjige i resursi za pronalaženje materijala podrške za aktuelnu temu.
FIRST LEGO League Explore pokriva mnoge važne sadržaje za učenje koji su istovremeno tema u osnovnim školama: Deca uče da izražavaju svoje ideje i pronalaze rešenja u grupi. Baveći se STEM temama, deca stiču prve veštine tehničkog i digitalnog obrazovanja.

Stoga nudimo paket FIRST LEGO League Explore u učionici za škole.

Sa ovim paketom, nastavnici mogu da integrišu projekat u lekcije prema sopstvenom rasporedu, jer ne moraju da prate raspored FIRST LEGO League Explore sezone. Za lep završetak projekta, dobro je organizovati internu školsku priredbu. Na ovom događaju deca imaju priliku da predstave svoje modele timova i istraživačke postere i dobiju nagrade za svoje učešće – baš kao na festivalu zvanične FIRST LEGO League Explore. Ovaj interni događaj nije obavezan.
Za više informacija: info@superglavce.org

ŠTA VAM JE POTREBNO?

- Robot Set
Potrebno je da ekipe poseduju LEGO® Education SPIKE™ Essential ili WeDo Set kako bi učestvovale u Explore programu. Robot set nije uključen u kotizaciju.
- Explore Set
Svaki zvanično registrovan FIRST LEGO League Explore tim dobija Explore Set. Ovaj set uključuje otprilike 700 LEGO kocki i elemenata, minifigurica, kao i 6 građevinskih ploča (16 × 16 cm) i uputstvo za građenje. Explore set je početna tačka za rad na projektu i model koji treba da se izgradi za timove. Svake sezone postoji novi Explore set.
- LEGO kocke i elementi
Timovi neće morati da kupuju dodatne građevinske ploče i LEGO elemente. Naravno, oni su slobodni da kupe i koriste dodatne LEGO elemente ako žele.
- Vodič za sastanke tima i Inženjerska beležnica
Prijavljeni timovi će dobiti Vodič za sastanke i Inženjersko beležnicu, koji sadrže misije, strukturu sastanaka tima, kao i mnoge korisne savete i trikove.

KO MOŽE UČESTOVATI?

  • Ekipe dece od 6 do 10 godina (u sezoni 2024 rođeni od 1.1.2014 do 31.12.2018, od 1. do 5. razreda OŠ*)
  • U ekipi može biti od 2 do 6 članova (prijatelji iz škole ili zgrade, rođaci, poznanici...)
  • Jedna odrasla osoba koje će voditi ekipu, to mogu biti nastavnici, roditelji, studenti, penzioneri ... Ne traži se da poseduju posebna tehnička znanja već samo da uživaju u
  • radu sa decom.
  • Ekipa pod vođstvom vođa komunicira i traži pomoć od profesionalaca u polju izazova te godine

Pravo sudjelovanja u programu i događanjima FIRST LEGO Lige imaju samo službeno registrirane ekipe!

* u našoj regiji
The FIRST LEGO League Program in Slovenia, Croatia, Serbia and Montenegro is organized by Zavod Super Glavce under license from FIRST and the LEGO Group.
Reepolee The LEGO Foundation Epilog Datalab Loftware NiceLabel L-Tek TRAC Špica Skylabs Legama Intera Borea Yaskawa Seyfor National Instruments Fakulteta za elektrotehniko
Super Glavce, Zavod za promocijo znanja
Trg komandanta Staneta 8
1000 Ljubljana
E: info@superglavce.org
M: +386 31 373 607
ID za DDV: SI72312424
Matična številka: 6157912000
Številka TRR: 03100-1002720043 (SKB d.d.)
IBAN: SI56 0310 0100 2720 043
BIC: SKBASI2X
Politika zasebnosti
© 2012 - 2024 Super Glavce, zavod za promocijo znanja